Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Schwarzenegger tevreden met eigen museum

THAL (ANP/DPA) – Het Schwarzenegger-Museum in het Oostenrijkse dorp Thal trekt jaarlijks 10.000 tot 15.000 bezoekers. Het museum werd in 2011 ondergebracht in het geboortehuis van de Oostenrijkse filmster Arnold Schwarzenegger.

Daarmee is de bekendste Oostenrijker tevreden over de aandacht die naar hem uitgaat. Dagelijks verdringen de belangstellenden zich in het 160 vierkante meter grote huis. In het pand zijn ongeveer duizend voorwerpen te zien die met de ster te maken hebben, van foto’s tot rekwisieten uit films.

Schwarzenegger, die op 30 juli zijn zeventigste verjaardag viert, speelde in tientallen films, waarvan Terminator (1984) en Conan the Barbarian (1982) de bekendste zijn. De tot Amerikaan genaturaliseerde acteur stond niet alleen maar voor de camera. De Republikein was onder meer van 2003 tot 2011 gouverneur van Californië.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top