Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Betonblokken tegen terrorisme niet 100% veilig

“Rotterdam plaatst obstakels tegen terreuraanslagen in drukke straten” kopt het Algemeen Dagblad. Terwijl in andere grote Europese steden de zogenoemde Merkellego niet meer weg te denken zijn, volgt ook Rotterdam de Europese trend. Er wordt ook gedacht aan ophogen van stoepranden, plantenbakken, paaltjes en zitbankjes, dit alles om vrachtwagens en andere voertuigen tegen te houden of af te remmen. Ook in Amsterdam, Den Haag en Utrecht zal er meer obstakels komen om publiek domein beter te beveiligen tegen islamitische terreur. Na de aanslagen in Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn domineren de betonnen blokken en bakken op winkelstraten in de binnenstad, mensen raken er aan gewend maar het probleem: Die blijft. In de week voor de aanslag in Barcelona stond in het internetmagazine Dabiq van ‘islamitische staat’ vol met tips: Hoe aanslagen te plegen in Europa in drukke gebieden. In het magazine werd uit gelegd vooral te kiezen voor vrachtwagens en voertuigen met een opgehoogde chassis.

Er zal veel meer geïnvesteerd moeten worden in permanente veiligheid voor de burgers. Maar diverse bewindspersonen hebben gezegd: Niet toegeven aan angst, maar daar denken de meeste mensen en politici in de grootste Europese steden inmiddels anders over.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: