Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sport

Diskwalificatie 20 meter voor finish bij WK

snelwandelaar

LONDEN – Lyu Xiuzhi heeft zondag bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen op dramatische wijze een bronzen medaille misgelopen. De Chinese snelwandelaar werd op de 20 kilometer gediskwalificeerd, op 20 meter van de eindstreep.

Een jurylid haalde Lyu Xiuzhi van het parcours omdat ze tot drie keer toe een overtreding had begaan, wat automatisch diskwalificatie betekent. Bij snelwandelen moeten de voeten in contact blijven met het wegdek, wat Lyu Xiuzhi enkele keren niet deed.

Het goud ging naar de Chinese Yang Jiayu, voor de Mexicaanse Maria Guadalupe Gonzalez. Door de diskwalificatie van Lyu Xiuzhi ging het brons naar Antonella Palmisano. Zij bezorgde Italië zo de eerste medaille bij de WK atletiek.

Continue Reading
Advertisement

More in Sport

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: