Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Handgranaat in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) – Een deel van de Amstelstraat in het centrum van Amsterdam is donderdagochtend afgezet vanwege de vondst van een handgranaat. Reinigingsmedewerkers zagen bij het schoonspuiten van de straat iets verdachts in een portiek en waarschuwden de politie.

Het Team Explosieven Verkenning heeft vastgesteld dat het om een handgranaat gaat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) komt het explosief verwijderen. Het is nog niet duidelijk hoe de handgranaat er terecht is gekomen. ,,Dat wordt onderzocht”, zegt een woordvoerder van de politie. Bewoners hoeven volgens hem niet het huis uit, maar de omgeving is wel afgezet. Daardoor rijden er ook tijdelijk geen trams op dit deel van het traject.<

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top