Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Politie zoekt broer van eerste verdachte

BARCELONA (ANP) – De Spaanse politie onderzoekt of de jongere broer van een man die eerst als verdachte van de aanslagen werd aangemerkt, betrokken was bij het bloedbad in Barcelona. De bestuurder van het busje dat op het publiek inreed is nog altijd voortvluchtig.

Een foto van Driss Oukabir werd na de aanslag verspreid. Hij meldde zich bij de politie en was tijdens de aanslag in zijn woonplaats Ripoll.

Driis Oukabir

Volgens Oukabir is zijn identiteitsbewijs, waarmee het busje is gehuurd, mogelijk gestolen door zijn broer Moussa. De achttienjarige lijkt sterk op zijn tien jaar oudere broer.

Doden

Spaanse media melden dat Moussa twee jaar geleden via social media heeft opgeroepen tot geweld tegen niet-moslims. Op de vraag wat hij zou doen als hij de wereld zou leiden, antwoordde hij: ,,Alle ongelovigen doden en alleen moslims de religie laten belijden.”

De krant El País heeft de hand gelegd op de politiecommunicatie tijdens de aanslag. De agent die de aanval meldde, omschreef de bestuurder van het busje. Die zou 1,70 meter zijn en een wit shirt met blauwe strepen hebben gedragen.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top