Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Powned schrijft racistische en sadistische artikel over verdronken Syriër

De redactie van gesubsidieerde zender Powned schrijft de schuld naar het verdronken jongetje toe.

Powned racistisch over verdronken jongen

Ophef op de sociale media, diverse Nederlandse journalisten spreken walging uit over een artikel over verdronken jongetje op Powned. Oorlogsverslaggever Harald Doornbos is ontstemd dat iemand op de redactie van Powned een racistische haatartikel kan schrijven over een jonge jongen die in het Buitenbad Groot in Venlo verdronk van de week. Ook Wierd Duk is negatief over Powned: “Dit is niet te geloven. Welke Neanderthaler schrijft dit? “Syrische vluchteling kopje onder in zwembad” schrijft Wierd op zijn Twitter-account. Andere twitteraar merkte op dat het artikel onder redactie is gepubliceerd en niet onder de naam van een medewerker van Powned. Het artikel begint meteen al sadistisch met de titel, het luidt ‘Syrische vluchteling kopje onder in zwembad Venlo”. Ook dieper in het artikel kwam een term zoals een ‘kansenparel’ voorbij.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: