Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Verdachte ‘Buckingham Palace’ had enorm zwaard

LONDEN (ANP) – De man die vrijdagavond agenten bij Buckingham Palace heeft aangevallen, had een enorm zwaard van ruim een meter lang en schreeuwde herhaaldelijk ‘Allahu Akbar’ (Allah is groot). Dat heeft de Londense politie bekendgemaakt.

De man reed met een blauwe Toyota Prius naar een politiebusje met ongewapende agenten. Toen de agenten de man aanspraken op zijn gedrag, zagen ze dat hij naar een enorm zwaard greep dat naast hem in de auto lag.

De drie politiemensen kwamen direct in actie en wisten de man te overmeesteren met hulp van traangas. Twee agenten liepen een paar schrammen op.

De man is 26 en komt uit Luton. Het incident wordt behandeld als een terroristische daad. Volgens de politie handelde de man alleen. Vrijdagavond vond een gelijksoortige aanval plaats in Brussel. Daar viel een Somalische Belg militairen aan, de man werd neergeschoten en overleefde dat niet.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: