Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Wisseltruc nepagenten kost stel vakantiegeld

HOOFDDORP (ANP) – Een echtpaar uit Iran is in Hoofddorp opgelicht door twee nepagenten en een neptoerist. Door een wisseltruc is het stel 4500 euro lichter gemaakt, geld dat bedoeld was voor een rondreis door Europa.

De twee Iraniërs werden tijdens een ommetje vanuit hun hotel in Hoofddorp aangesproken door een ’toerist’ die de weg vroeg en geld wilde wisselen, wat het echtpaar weigerde. Vervolgens kwamen twee mannen op het echtpaar aflopen. Ze lieten zogenaamde politiepassen zien en vroegen of de Iraniërs papiergeld bij zich hadden. De ‘politiemensen’ zeiden het geld te willen controleren op echtheid en stopten het daarna terug in de tas van de vrouw. Later bleek het een wisseltruc te zijn geweest en waren alle bankbiljetten weg.

De politie heeft een signalement verspreid van de drie oplichters. Een van de nepagenten droeg oranje werkkleding, de ander was gekleed in het donkerblauw, maar geen uniform. De neptoerist was een kleine man (1,60 meter) met een Indiaas uiterlijk.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: