Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Zeven onthoofde lijken gevonden in Filipijnen

MANILA (ANP) – Filipijnse veiligheidstroepen hebben maandag zeven onthoofde lichamen gevonden van vermoedelijke slachtoffers van ontvoering in twee steden op het zuidelijke eiland Basilan. De plek geldt als een bolwerk van terreurbeweging Abu Sayyaf.

Politie in Filipijnen

Het leger zei dat de slachtoffers niet behoren tot een groep van 23 gevangenen voor wie Abu Sayyaf losgeld vraagt. Onder hen zitten meer dan tien buitenlandse zeelieden die gevangen zijn genomen op de Sulu Zee. Ook de Nederlander Ewold Horn is in handen van de terreurbeweging. Hij zit al sinds begin 2012 vast.

De gevonden lichamen werden geïdentificeerd aan de hand van de kleding die ze droegen en identiteitskaarten die ze bij zich hadden.

Het leger strijdt al geruime tijd tegen Abu Sayyaf, een kleine gewelddadige groep die bekendstaat vanwege afpersingen, piraterij en ontvoeringen. De beweging claimt onderdeel van Islamitische Staat te zijn.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: