Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Antwerpen bindt strijd aan met cocaïnesmokkel

ANTWERPEN (ANP) – De Colombiaanse maffia en onder meer Nederlandse drugsbendes maken steeds vaker gebruik van de haven van Antwerpen om cocaïne Europa binnen te smokkelen. Ze zouden dat doen omdat containers er minder grondig worden gecontroleerd dan in bijvoorbeeld Rotterdam. De Belgische autoriteiten hebben een offensief aangekondigd.

,,Drugscriminelen bij ons in Antwerpen werken zich met drugsgeld op in de ‘legale’ bovenwereld”, citeren Vlaamse media de Antwerpse politie. ,,Het is niet uit te sluiten dat ze stilaan verschillende strategische sectoren infiltreren. Onder anderen bij politie, douane, justitie en bedrijfswereld.’’ Het aantal drugsgerelateerde liquidaties neemt ook toe.

Vorig jaar werd bijna 30 ton coke onderschept in de Antwerpse haven, zes keer meer dan drie jaar eerder. De teller voor dit jaar staat op 13.000 kilo en daarnaast is in Zuid-Amerika bijna 20 ton cocaïne met bestemming Antwerpen in beslag genomen.<

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top