Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Closer veroordeeld wegens topless foto’s Kate

2016-10-11 23:05:16 DEN HAAG – Catherine, hertogin van Cambridge, beter bekend als Kate Middleton, in de residentie van de Britse ambassadeur tijdens een bezoek aan Nederland. ANP ROYAL IMAGES REMKO DE WAAL

NANTERRE (ANP/RTR/DPA) – Een rechter in de Franse stad Nanterre heeft zes mensen die verantwoordelijk zijn voor de publicatie van foto’s van een topless Kate Middleton schuldig bevonden aan overtreding van de Franse privacywetgeving. Ze kregen boetes van in totaal 90.000 euro opgelegd.

Bovendien moeten de betrokkenen een schadevergoeding aan prins William en zijn echtgenote betalen van in totaal ruim 100.000 euro. De foto’s verschenen in september 2012 in het Frans roddelblad Closer. De veroordeelden zijn onder anderen twee fotografen, de verantwoordelijke redacteur en de Italiaanse uitgever van het blad. Diverse andere media in binnen- en buitenland namen de foto’s over.

William en Kate deden direct aangifte tegen het Franse blad. Ze wonnen vijf jaar geleden al snel de eerste slag, toen de rechter in Nanterre verdere verspreiding van de foto’s verbood en Closer opdracht gaf alle beelden aan het paar te overhandigen.

De foto’s werden gemaakt toen Kate op een balkon van een privéwoning in Zuid-Frankrijk aan het zonnebaden was.

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: