Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Koala hangt kilometers aan wielas van auto

Een koala heeft al hangend aan de as van een terreinwagen een rit op een Australische weg overleefd. Pas na zestien kilometer hoorde de bestuurder de kreten van het getraumatiseerde dier en stopte.

Het koalavrouwtje had zich in de wielkast van de auto genesteld toen deze stond geparkeerd aan de rand van Adelaide in het zuiden van Australië.

Een wildopzichter moest de brandweer inschakelen om het buideldier te bevrijden. “Ik kon haar verbrande vacht ruiken”, zei opzichter Jane Brister, van Fauna Rescue. “Het zal in die ruimte bloedheet zijn geweest.”

Hoewel het beest verder niet gewond was, werd duidelijk dat het om een zogende moeder ging. Brister heeft nog dagen naar het jong gezocht maar kon het niet vinden. De koala zelf is na een paar dagen weer in het wild uitgezet.

De koala staat sinds 2012 op de Australische lijst van kwetsbare soorten. Van de soort leven minder dan 100.000 exemplaren en misschien slechts 43.000 volgens schattingen van de Australische Koala Foundation.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top