Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Militair overmeestert aanvaller in Parijs

PARIJS (ANP) – Een Franse militair heeft een man overmeesterd die hem vrijdagochtend bij een metrostation in Parijs aanviel met een mes. De soldaat noch de aanvaller liep daarbij verwondingen op, melden Franse media.

De aanval had kort voor 07.00 uur plaats bij het station Châtelet Les Halles. De militair patrouilleerde daar samen met beveiligers van het vervoersbedrijf.

Over het motief van de aanvaller is nog weinig bekend. Volgens sommige berichten riep de man kreten die verwezen naar de terreurgroep Islamitische Staat.

Een bron rond het onderzoek zei dat de verdachte een ongeveer veertigjarige man van Marokkaanse afkomst is. Hij zou geen strafblad hebben. De politie heeft volgens de bron invallen gedaan op meerdere adressen die met de man in verband worden gebracht.

In Frankrijk zijn in het kader van antiterreurmaatregelen 7000 militairen ingeschakeld bij het bewaken van de openbare veiligheid. Op 9 augustus raakten zes militairen gewond toen een man met een auto op hen inreed in Levallois-Perret bij Parijs.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top