Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Ophef over campagne van RichMeetBeautiful

Op de sociale media en in de dode boomkanalen zijn er laatste dagen ophef over de nieuwste campagne van sugardaddy datingsite van RichMeetBeautiful.com. Met de agressieve campagne op grote billboards richt “Rich Meet Beautiful” op sugardaddy’s (Rijke mannen) en sugarbabe’s (Studenten). Op de datingsite kunnen oudere, maar rijkere mannen daten met jonge studentes en vice versa. Jonge studentes kunnen geld verdienen door te gaan daten met een klant, dat is vaak een welkome aanvulling voor hun hoge studiekosten.

Verkapte prostitutie

Zelfs Kees van der Staaij van politieke partij SGP sprak afschuw uit over RichMeetBeautiful, de gelovige man vindt het niet kunnen dat men op de website zedige praktijken uitvoeren. Van der Staaij’s zijn standpunt is dat men op een natuurlijke wijze elkaar ontmoeten en daarna eventueel trouwen volgende de christelijke waarden, en daarom vindt de SGP-voorman de datingplatform van RichMeetBeautiful “van god los”. Volgens CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg is het “gewoon een soort dekmantel voor prostitutie waarbij rijke kerels veel euro’s laten rollen om in contact te komen met jonge meiden”.


Kees van der Staaij tijdens uitzending van Pauw op 27 september.

Jonge vrouwen

In Nederland richt RichMeetBeautiful.com op studentes bij universiteiten in grote steden, met grote billboards wordt er aandacht getrokken van jonge vrouwen. Het liefst wilt dat datingsite zoveel mogelijk studenten tussen 18 en 26 jaar oud. Ook in België spreek men schande over de agressieve campagne van de sugardating-site. Er werd al een klacht ingediend bij de Jury voor Ethische Praktijken. Het is niet bekend of er in Nederland klacht binnen is gekomen bij ‘Stichting reclame code’. De manager Sigurd Vedal van RichMeetBeautiful heeft de campagne voor sugardating voorlopig geannuleerd.

Sugardating van Richmeetbeautiful

Zakcentje voor de dorst

Studenten kunnen eenvoudig geld verdienen door een oudere man met geld te ontmoeten. De jonge vrouwen mogen wel zelf bepalen tot hoe ver ze willen gaat tijdens de ontmoeting. RichMeetBeautiful is geen datingsite voor langdurige relaties zoals Lexa dating. Sugarbaby’s en sugardaddy’s kunnen zicht gratis inschrijven op de website en zoeken naar een leuke date, daarna kunnen ze afspreken om samen bijvoorbeeld uit eten te gaan, op vakantie en misschien wel meer met spannende verhalen uit het intieme hoekje. Een studente kan zelfs tot 500 euro of meer per dag geld verdienen door als sugarbabys’ te spelen. Ondertussen zijn er wereldwijd 14.000 inschrijvingen op de suikerdating website.

Continue Reading
Advertisement

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top