Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Sessions keurt gedrag NFL-spelers af

2016-10-02 13:17:43 epa05567442 San Francisco 49ers back-up quarterback Colin Kaepernick (C), San Francisco 49ers outside linebacker Eli Harold (L), and San Francisco 49ers free safety Eric Reid (R) take a knee during the US national anthem before the NFL game between the Dallas Cowboys and the San Francisco 49ers at Levi’s Stadium in Santa Clara, California, USA, 02 October 2016. Kaepernick is protesting police brutality and oppression in America. EPA/JOHN G MABANGLO

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions heeft het gedrag van verscheidene spelers in de National Football League (NFL) gehekeld. Zij protesteerden tegen racisme door te knielen of de armen ineen te haken tijdens het spelen van het volkslied voor aanvang van de wedstrijd. Sessions zei dat hoewel hun recht op vrije meningsuiting is gegarandeerd, ze zouden moeten worden veroordeeld wegens het getoonde gebrek aan respect voor het vaderland.

Sessions hield dinsdag een toespraak op een juridische faculteit in Georgetown. Hij zei dat atleten die ervoor kiezen te demonstreren terwijl de nationale hymne ten gehore wordt gebracht een ,,grote fout” maken met een actie die ,,de betrokkenheid die we hebben met deze natie ondermijnen”.

President Donald Trump riep de NFL al op de bewuste spelers te schorsen. Strafvervolging zit er niet in. ,,Maar door zo’n provocerende daad te stellen, kunnen ze een afkeurende reactie verwachten. De president heeft het recht hen te veroordelen en ik zou dat ook doen”, aldus Sessions.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top