Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Taakstraffen geëist na Feyenoordrellen

Feyenoord rellen

ROTTERDAM (ANP) – Tegen vijf mannen die terechtstaan voor de rellen na de voetbalwedstrijd Excelsior – Feyenoord zijn woensdag taakstraffen tot 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen van een maand geëist. Het vijftal, allemaal twintigers, wordt verdacht van onder meer het belagen van agenten en politieauto’s door ze te bekogelen met parasolvoeten, hekken en stenen.

Op 7 mei 2017 had Feyenoord landskampioen voetbal kunnen worden, bij winst tegen stadsgenoot Excelsior. De wedstrijd werd echter verloren en de voetbalclub pakte de titel pas een week later. De teleurstelling was groot onder de fans en velen reageerden dat af op de politie die met 750 man sterk in de stad was. Ruim honderd mensen zijn na die wedstrijd aangehouden. De eerste vijf van hen stonden woensdagochtend terecht in de Rotterdamse rechtbank.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top