Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Hacker steelt Australische JSF-bestanden

kabels naar server

2014-08-12 16:11:02 RIJSWIJK – Kabels in een serverruimte. Criminelen gebruiken steeds vaker gebruik van netwerken in Nederland om cyberaanvallen te plegen. ANP XTRA KOEN VAN WEEL

SYDNEY (ANP/RTR) – Een hacker heeft vorig jaar informatie gestolen over het Joint Strike Fighter-programma en andere militair materieel, door in te breken in het computernetwerk van een leverancier van het leger. Volgens de minister verantwoordelijk voor de Australische defensie-industrie is ongeveer 30 gigabyte aan data gestolen, waaronder plannen voor de Joint Strike Fighter en het P-8 Poseidon verkenningsvliegtuig.

,,Gelukkig zijn de bestanden die zijn meegenomen, commerciële bestanden en niet militaire data. Het is geen uiterst geheime informatie”, zei minister Christopher Pyne tegen de Australische nieuwszender ABC. Tijdens de presentatie bleek dat het ging om technische informatie over slimme bommen, de JSF, het Poseidon-toestel en enkele schepen van de marine. Volgens de minister is er door de diefstal geen sprake van een gevaar voor de nationale veiligheid.

Het ministerie heeft geen idee wie achter de cyberaanval zit. De hacker zat in 2016 vijf maanden lang in het netwerk en de werkwijze was volgens de Australische veiligheidsdienst ASD ,,methodisch, langzaam en weldoordacht”. Volgens de autoriteiten kan een staat achter de hack zitten. ,,Het kan één dader zijn en het kunnen er verschillende zijn”, zei minister Pyne.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top