Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

‘Militair conflict Korea extreem bloedig’

WASHINGTON (ANP) – Een gewapend conflict op het Koreaanse schiereiland kan in enkele dagen tijd honderdduizenden levens kosten, ook als geen nucleaire wapens worden ingezet. Dat concludeert de onderzoeksdienst van het Amerikaanse Congres (CRS) in een grimmig rapport.

De onderzoekers waarschuwen dat de Noord-Koreaanse artillerie de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kan treffen. Zelfs als de Noord-Koreanen alleen conventionele munitie gebruiken, kunnen in de eerste dagen van een gewapend conflict naar schatting ,,30.000 tot 300.000 doden” vallen.

De Noord-Koreanen kunnen volgens het CRS zo’n 10.000 stuks munitie per minuut afvuren. Ook als de Amerikanen een preventieve aanval uitvoeren op de Noord-Koreaanse stellingen, is het lastig grootschalig bloedvergieten te voorkomen.

Volgens de onderzoekers hoeft een militair treffen ook niet beperkt te blijven tot het Koreaanse schiereiland. ,,Mocht China besluiten zich te mengen in het conflict, dan kunnen de slachtofferaantallen nog verder oplopen”, citeert Bloomberg uit het rapport.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: