Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

‘Noord-Korea bereidt nieuwe rakettest voor’

MOSKOU (ANP) – Noord-Korea bereidt opnieuw een test met een langeafstandsraket voor die volgens Pyongyang in staat is doelen in de VS te raken. Dat meldde een Russische parlementslid, Anton Morozov, na terugkeer van een bezoek aan het land.

,,Ze hebben ons berekeningen gegeven die volgens hen bewezen dat hun raket de westkust van de VS kan raken”, zei hij. Het parlementslid was met twee collega’s de afgelopen vier dagen in Noord-Korea. ,,Voor zover wij begrepen, zijn ze van plan in de nabije toekomst een nieuwe langeafstandsraket te lanceren”.

Morozov noemde de houding van de Noord-Koreanen ,,strijdlustig”.

Noord-Korea heeft de afgelopen tijd herhaaldelijk raketten getest en kernproeven gedaan.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top