Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Acht doden door aanslag in New York

NEW YORK – Door een terroristische aanslag in New York zijn dinsdag acht doden en elf gewonden gevallen. Van de gewonden verkeert niemand in levensgevaar.

Kort na 15.00 uur ’s middags (plaatselijke tijd) reed een 29-jarige man in een gehuurde pick-uptruck met hoge snelheid in op fietsers en voetgangers. De politie denkt dat de man alleen handelde. Hij is na zijn daad door agenten neergeschoten, aangehouden en ligt in het ziekenhuis. Over zijn identiteit worden nog geen mededelingen gedaan.

Het incident vond plaats op Manhattan, nabij de rivier de Hudson. De dader ramde aan het einde van zijn rit een schoolbus. Daarbij vielen vier gewonden, onder wie twee kinderen. Daarna sprong hij uit zijn voertuig met twee wapens in zijn hand en werd neergeschoten. De wapens bleken later een hagelpistool en een paintballgeweer.

President Donald Trump noemt in een tweet de aanslag het werk van “een hele zieke en geestelijk gestoorde persoon.” Burgemeester Bill de Blasio spreekt van “een laffe terroristische daad en een pijnlijke dag voor de stad.” Gouverneur Andrew Cuomo van New York riep de inwoners op niet in angst te gaan leven. “Leef je leven, laat terroristen jullie niet veranderen.”

Volgens Amerikaanse media zeggen enkele politiemensen dat de dader ‘Allahu akbar’ zou hebben geroepen. De aanslag vindt plaats op de dag dat de Amerikanen ’s avonds Halloween vieren. De politie heeft extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top