Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Honderdduizenden Catalanen de straten op in Barcelona

Opnieuw onrustig in Noord-oosten van Spanje.

Weer protesten in Barcelona. Honderdduizenden inwoners van de Catalaanse regio protesteren tegen Spanje. Het Spaanse hof van justitie houdt momenteel politieke gevangenen vast van het Catalaanse parlement. Momenteel zitten o.a Jordi Sanchez van de Asamblea Nacional Catalana (Catalaanse Nationale Assemblee) en Jordi Cuixart van Òmnium Cultural in beperking. De Catalanen willen dat de politieke gevangenen meteen vrij worden gelaten. De Spaanse regering stelde vast dat het referendum illegaal was en deed daarom de aanhoudingen. De afgezette separatistische premier Carles Puigdemont verblijft momenteel in België. Op 21 december wordt er vervroegde verkiezingen gehouden. De premier Rajoy hoopt de situatie in de regio te herstellen middels verkiezingen.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top