Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Legodief krijgt twee jaar cel in België

lego

TONGEREN – Een 32-jarige Legodief uit Maastricht is in België veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 1600 euro. De man stal tussen december 2016 en april dit jaar minstens 21 dure bouwdozen uit grote speelgoedwinkels in Belgisch Limburg. De Legopakketten werden door een bevriende stadsgenoot via internet doorverkocht.

De dief handelde naar eigen zeggen in opdracht van zijn afnemer. De correctionele rechtbank in Tongeren veroordeelde die bij verstek tot 18 maanden cel en een boete van 1600 euro.

De Legodief sloeg onder meer toe in Genk, Hasselt en Bilzen. In de winkels zocht hij dure pakketten van onder meer Star Wars uit en zette die op een onopvallende plaats dicht bij de uitgang. Vervolgens ging hij er snel mee vandoor. Op 25 april werd hij door een winkelbediende van Bart Smit betrapt.

Uit onderzoek bleek daarna dat de Nederlander minstens negen keer had toegeslagen en met 21 Legodozen aan de haal was gegaan.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: