Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Allerlaatste telegram in België verstuurd

BRUSSEL – In België komt er na ruim 170 jaar een einde aan het telegram. De Belgische minister van Telecom Alexander De Croo stuurt om 21.29 uur het allerlaatste Belgische telegram. Proximus stopt vrijdagavond met de dienst voor verzending en ontvangst van telegrammen. De minister bedankt in het laatste Belgische telegrambericht de medewerkers van Proximus voor meer dan 150 jaar telegramdienst: ,,Gelukkig nieuwjaar, bonne année 2018! Met dit laatste telegram komt einde aan een tijdperk. Bedankt Proximus.”

Proximus zal het laatste Belgische telegram begin volgend jaar aan verzamelaars aanbieden op een veilingsite. De opbrengst komt ten goede aan Child Focus.

De telegram is in 1846 in België ingevoerd. RTT, de voorloper van Proximus heeft de dienst ruim 150 jaar aangeboden. In de loop der jaren nam het gebruik van het telegram geleidelijk aan af. Begin jaren negentig was het verkeer in België teruggevallen tot ongeveer een half miljoen telegrammen per jaar, in 2010 werden er nog maar 50.000 telegrammen verstuurd. De laatste maanden werd de telegramdienst van Proximus nog slechts door een tiental professionele klanten op regelmatige basis gebruikt.

Foto via: Pixabay

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top