Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Brandweer helpt olifant overeind

KARLSRUHE – De brandweer van Karlsruhe is donderdag uitgerukt om in de plaatselijke dierentuin olifantkoe Lina overeind te krijgen. Het 45-jarige dier kon op eigen kracht niet meer in de benen komen en verkeerde daardoor in acuut gevaar. Door te lang liggen kunnen organen bezwijken onder het eigen lichaamsgewicht van 3,5 ton.

Het personeel kon met de beschikbare middelen als pneumatische kussens en takelwerktuigen niets uitrichten omdat de ongelukkige olifant ook nog vastzat tussen traliewerk. Gealarmeerde brandweerlieden brachten uitkomst. Na bijna vijf uur stond Lina weer op vier poten met de slurf in de lucht.

”Omdat we niet precies wisten hoelang ze al in die benarde positie had gelegen, was het best spannend. Gelukkig is het goed gekomen”, zei directeur Matthias Reinschmidt. In zijn dierentuin wonen vier Aziatische olifanten op leeftijd, waaronder Rani (62). Deze bejaarde dame moest door haar verzorgers al een aantal keren overeind worden geholpen

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: