Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Japan: verkeersregels voor Mario Kart

TOKIO – Japan is de overlast van Mario Kart zo zat, dat er speciale verkeersregels voor komen. Toeristen rijden graag in de karts door de straten van hoofdstad Tokio, verkleed als bijvoorbeeld Mario, Luigi, Princess, Yoshi of Toad. In de loop van volgend jaar moeten ze een riem om tijdens het rijden. Verhuurders moeten ervoor zorgen dat de karts veilig zijn, bijvoorbeeld door achteruitkijkspiegels, richtingaanwijzers en hoofdsteunen.

Volgens Japanse media glipten de karts tot nu toe door de mazen in de wet. Ze gelden volgens de ene regel als scooters, waarbij de bestuurders geen riem om hoeven te doen, maar volgens de andere regel zijn het auto’s, waarvan de bestuurders geen helm op hoeven.

In Tokio zijn ongeveer duizend van zulke karts. Die halen snelheden tot 60 kilometer per uur. Bestuurders betalen omgerekend enkele tientallen euro’s om een paar uur lang zo door Tokio te mogen rijden.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: