Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

NOS nieuws opnieuw in fout met nepnieuws

NOS nepnieuws
Afgelopen zaterdag voerde de Israëlitische luchtmacht aanvallen uit op een complex in Syrië bij de plaats Jamraya in de buurt van hoofdstad Damascus. Iraanse militairen herbouwen het complex voor hun eigen leger. Israël is een gezworen vijand van Iran en dient geen legerbasis van Iran in hun buurland Syrië. Het NOS nieuws van NPO nam de berichtgeving van ANP over Israëlitische aanval in Syrië over en misbruikte daarbij een foto waarop een jonge slachtoffer weg wordt gedragen. Maar het slachtoffer op de foto is nooit door de Israëlitische luchtmacht neergeschoten of gebombardeerd, maar is slachtoffer door Syrische luchtaanval aan de kant van president Assad. Het stichting CIDI plaatste tweet met een vraag waarom NOS nieuws de foto misbruikte om de opinie proberen te doen kantelen van de Nederlandse nieuwslezers en kijkers, ook Geenstijl plaatste een kanttekening bij de foto van NOS.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: