Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Thierry Baudet politicus van het jaar

2017-11-25 15:30:15 AMSTERDAM – Fractievoorzitter Thierry Baudet tijdens het partijcongres van Forum voor Democratie in de RAI. ANP MARTIJN BEEKMAN

DEN HAAG – Politiek nieuwkomer Thierry Baudet is gekozen tot politicus van het jaar. De leider van Forum voor Democratie (FVD) won met overmacht van andere ,,kopmannen van de nieuwe generatie”, zoals VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en diens GroenLinks-collega Jesse Klaver.

Dat is de uitkomst van de jaarlijkse verkiezing door het opiniepanel van het programma EenVandaag. Baudet kreeg 39 procent van de bijna 45.000 stemmen, Dijkhoff werd tweede met 18 procent en Klaver derde (14 procent).

De 34-jarige Baudet volgt PVV-leider Geert Wilders op die vorig jaar voor de vierde keer winnaar was. In peilingen is FVD inmiddels groter dan de PVV.

Politieke moment

Mensen die stemden vinden het knap dat Baudet dit jaar uit het niets met twee zetels in de Tweede Kamer is gekomen. Ook noemen ze het bewonderenswaardig dat de partij blijft stijgen in de peilingen en het aantal leden groeit. Deelnemers hebben het ook over Baudets ,,verbale sterkte, frisse uitstraling en nieuwe geluid”, aldus EenVandaag.

Dijkhoff wordt geroemd om zijn kwaliteiten in debatten. En Klaver brengt vernieuwing en verfrissing in de politiek, aldus leden van het opiniepanel.

EenVandaag vroeg ook nog naar het politieke moment van het jaar. Dat is het megaverlies van de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen geworden (van 38 naar 9 zetels). Op de tweede plek kwamen de Turkse rellen in Rotterdam, op de derde plek het uitsluiten van de PVV bij de coalitieonderhandelingen.

(ANP)

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: