Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Zelfgemaakte bom onder auto

2009-10-30 13:50:00 DEN HAAG – Een medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) maakt een bom onschadelijk tijdens een demonstratie van het Nederlands Forensisch Instituut vrijdag in Den Haag. De bom wordt met de hand gedeactiveerd om zo min mogelijk forensische sporen te wissen. ANP FRANK VAN BEEK

VALKENSWAARD (ANP) – De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft vrijdagochtend in Valkenswaard een bom onschadelijk gemaakt. Onbekenden hadden het zelfgemaakte explosief onder een auto neergelegd.

De politie kreeg rond 09.30 uur een melding over een verdacht voorwerp dat onder het geparkeerde voertuig aan de Kerstroosstraat lag. De bestuurder van de auto kon gewoon wegrijden.

Nadat de politie had vastgesteld dat het om een met vuurwerk gemaakt explosief ging, werd de EOD ingeschakeld, die het projectiel uit elkaar haalde. De politie onderzoekt de onderdelen op sporen die naar de daders kunnen leiden.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top