Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Bevolking groeit naar 17,2 miljoen

DEN HAAG (ANP) – De bevolking van Nederland is in 2017 toegenomen met ongeveer 100.000 inwoners. Dat komt voornamelijk door buitenlandse migratie, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek dinsdag. Nederland telt volgens de nieuwste ramingen inmiddels 17,2 miljoen geregistreerde inwoners.

Ruim vier vijfde van de bevolkingsgroei komt door buitenlandse migratie. Het CBS gaat ervan uit dat zich ongeveer 82.000 meer mensen zich in Nederland vestigden, dan er vertrokken. Dat aantal is vergelijkbaar met een jaar geleden. Het aantal immigranten lag op 233.000 duizend personen tegenover 151.000 emigranten.

De samenstelling van de migratiestroom veranderde wel . Vergeleken met 2016 gingen in 2017 minder asielmigranten en meer arbeids- en studiemigranten in Nederland wonen. In 2017 kwamen meer migranten uit Europese landen, Brazilië en India naar ons land. Het aantal mensen uit Syrië, Ethiopië, Afghanistan, Irak en Iran lag beduidend lager dan in 2016.

Bijna een vijfde van de bevolkingsgroei komt op conto van de natuurlijke aanwas (geboorte minus sterfte). Verwacht wordt dat in 2017 uiteindelijk 19.000 meer kinderen geboren worden dan er mensen stierven. In 2016 lag dat aantal nog op 24.000.

Het CBS verwacht dat de komende jaren de bevolking nog doorgroeit, zowel door natuurlijke aanwas als door migratie. Over vijf jaar, in januari zal de bevolking uitkomen op 17,5 miljoen.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: