Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

De Nunes-memo kan objectiviteit van Nederlandse media schaden

Vrijgeven memo brengt de tegenstanders van Trump in verlegenheid

Nunes MemoEr is een politieke oorlog gaande in de ‘Verenigde staten van America’, de president Donald J. Trump heeft namelijk toestemming gegeven om de beruchte Nunes-memo vrij te geven. De democraten van kamp Clinton doen er alles aan om de memo tegen te houden en te ondermijnen. De Nunes-memo is een verslag over onderzoek naar Carter Page, hij was nauw betrokken bij Trump presidentcampagne in 2016. De FBI had toen de opdracht van hogeraf om Carter Page af te luisteren, daarvoor hadden ze een “FISA-warrant”ndoig om de campagnemedewerker van Trump af te kunnen luisteren. Een deel van bewijsvoering van FBI van de Steele-dossier. Het is bekend dat het team van Clinton achter de financiering van het laatst genoemde dossier zit waardoor de bewijsvoering van FBI nogal politiek gekleurd is naar de kant van Clinton. Een uitgebreide artikel over de Nunes-memo kan je lezen op de weblog van Saltmines, geschreven door blogger Russels Teapot.

De Nederlandse media is terughoudend met berichtgeving over de Nunes-dossier, en of verdraaien de feiten.
In de laatste alinea’s van het artikel op Saltmines gaat blogger Russels Teapot wat dieper in de materie van de Nederlandse media. Hij las verschillende artikelen van diverse bekende kranten en websites zoals: De Telegraaf, NRC, NOS en de Volkskrant. Diverse Nederlandse journalisten zijn ‘de Nunes-memo vooral aan het bagatelliseren, feiten niet volledig beschrijven en andere onderwerpen zoals de “shithole-uitspraak” van Trump belangrijker vinden dan de memo van Republikeins congreslid Devin Nunes. De memo kan de bom onder de Amerikaanse politiek. Mensen spreken zelfs van een nieuwe ‘Watergate’ maar dan versie 2.0. En als de bom barst dan zullen er heel veel mensen figuurlijk sneuvelen in het politieke landschap van The White house en United states Capitol. Aankomende tijd mag de memo als zeer belangrijk gezien worden in het Amerikaanse nieuws, het is eigenlijk de vraag of de Nederlandse media het onderwerp wel belangrijk genoeg achten om er over te overschrijven zonder zichzelf te corrumperen.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: