Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Klanten kunnen taxi betalen met cryptovaluta in Japan

Remixpoint Inc., biedt in samenwerking met Hinomaru Limousine ritten aan tussen Tokyo en de twee grootste vliegvelden in Japan die met cryptovaluta betaald kunnen worden. Het gaat hier om een test waarbij niet duidelijk is hoelang de test zal draaien. De mensen die met deze informatie naar buiten kwamen willen graag anoniem blijven – maar de officiële aankondiging zou aankomende dinsdag moeten komen vanuit de aanbieders zelf. Er wordt gespeculeerd dat de ritten betaald kunnen worden met Bitcoin, Ethereum en Bitcoin Cash.

taximeter in taxi
Bron: Pixabay

Onderdeel van een groter traject
De test is onderdeel van een groter plan aan de andere kant van de wereld om het betalen met cryptovaluta makkelijker en toegankelijker te maken. Het is de bedoeling dat zowel de financiële wereld als de handel de cryptovaluta omarmt, zodat deze valuta overal gebruikt kan worden in Azië. Remixpoint, een cryptovaluta exchange in Azië (vergelijkbaar met wat Coinbase is voor Europa) is een van de 16 aanbieders van een beurs die een licentie heeft van de Japanse financiële waakhond en heeft duidelijk ingezet op de taxi’s. Hinomaru heeft namelijk meer dan 500 voertuigen, wat betekent dat de test een flinke basis kan krijgen wanneer het goed opgezet wordt.
Dat de test uitgerold wordt rond het vervoer van en naar luchthavens mag overigens geen verrassing heten. Vooral de toeristische sector heeft belang bij de implementatie van cryptovaluta waardoor alle Aziatische economieën verbonden kunnen worden op de langere termijn. Hiermee wordt het voor immigranten, gastarbeiders en toeristen een stuk makkelijker om geld uit te geven en geld te ontvangen. Daarnaast is de interesse in de cryptovalutamarkt vooral sterk in het zakenleven, waar relatief gezien vaker gebruik gemaakt wordt van het vliegtuig.
De kans bestaat dat bij een succesvol verloop van de testen verder gekeken gaat worden naar het inzetten van betalingen met cryptovaluta in taxi’s in de toekomst. Dit is het geval in Azië, of het naar Europa komt is volstrekt onduidelijk.

Blijft Nederland achter?

In Nederland is een onderzoek gedaan naar de populariteit van cryptovaluta onder de betaalproviders en daar kwam het begin 2018 karig uit de bus. Het bleek dat vooral het anonieme karakter van de betalingen een struikelblok was, samen met het feit dat het eigenlijk niet onder digitaal geld valt in de meeste gevallen omdat het niet door een centraal orgaan uitgebracht is. Struikelblokken die de komende periode aangepakt moeten worden om een succes te worden, samen met het bijzonder volatiele karakter wat de munten voor winkeleigenaren allesbehalve interessant maakt aangezien de prijzen hierdoor letterlijk veranderlijk zijn.

bitcoin horloge
Bron: Pixabay

Toch is de kans groot dat er een toekomst is voor cryptovaluta in Europa en de kans is nog groter dat we de community in Azië volgen om te kijken wanneer de kinderziektes uit de betaalsystemen zijn en deze hier geïmplementeerd kunnen worden. Vooralsnog komen er steeds meer berichten over mogelijkheden om te betalen met Bitcoin en Ethereum, dus deze munten hebben een bestaansrecht verworven.

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top