Advertenties
Connect with us

Nieuws.org

Oud-bokser Rudi Lubbers vocht ooit tegen Muhammad Ali

Geschiedenis

Oud-bokser Rudi Lubbers vocht ooit tegen Muhammad Ali

In de nacht van 20 oktober 1973 keken vele Nederlanders naar een bokspartij van Rudi Lubbers tegen Muhammad Ali. Het partijtje boksen tegen een grootheid als Ali was in het voetbalstadion van Jakarta. Lubbers bleef twaalf ronden op been, maar verloor de wedstrijd op punten van Ali. Afgelopen zondag was een documentaire van Andere Tijden Sport was te zien hoe Lubbers een teruggetrokken leven leidt in Bulgarije. Lubbers woonde in een huurhuis met zijn vrouw en twintig honden maar werd later uitgezet vanwege de honden. De enige slaapplek van Lubbers is na uithuiszetting een busje op de toendra ergens in Bulgarije. Na de uitzending hebben verschillende Nederlanders een inzamelingsactie gestart om Lubbers te helpen.

Bekijk hier de wedstrijd tussen Muhammad Ali en Rudi Lubbers.

Bekijk ook:
Bill Clinton & Monica Lewinsky affaire
De gruwelijke aanslagen door de IRA.

Advertenties
Continue Reading
Advertisement
loading...
Misschien ook interessant voor jou

Meer in Geschiedenis

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top