Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Vegans zijn vaker ziek dan vleeseters volgens onderzoek

Een Engels onderzoek door Fisherman’s Friend heeft een opmerkelijke conclusies openbaart over veganisten. De geheelonthouders van vlees melden twee keer zoveel ziek dan andere mensen. Een dieet is toch misschien niet zo gezond als gedacht?

De vegetariërs melden zich gemiddeld vijf dagen ziek. De rest van de bevolking maar twee en halve dag. De planteneters gaan ook vaker naar de huisarts dan de vleeseters, namelijk drie keer vaker schrijft Metro.

Jonge mensen zijn vaker veganist dan de ouderen, toch zou je van hen verwachten dat ze minder vaak ziek zijn dan de ouderen.
Dat blijkt ook uit het onderzoek dat jongere generatie zich in het algemeen veel vaker ziek melden voor school of werk. Oudere mensen nemen gemiddeld zelfs maar 0,7 dag per jaar vrij vanwege ziekte.

De veganisten leven niet ongezonder, maar ze melden zich vaker ziek. Misschien een dingetje om over na te denken voor de jongere generatie. De vleesters hoeven de veganisten niet om hun oren te slaan met dit onderzoek, want andere onderzoeken heeft juist uitgewezen dat het vlees hogere kans op hart- en vaatziekten veroorzaakt.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top