Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Internet

App voor doven en slechthorenden. Van spraak naar tekst

Zoekgigant Google heeft een app ontwikkeld voor doven en slechthorenden. Met de App kunnen mensen met een hoorperking gesproken taal omzetten naar tekst op de smartphone. Live Transcribe app is voorlopig alleen beschikbaar als beta-versie. De app vertaalt spraak volgens Google nagenoeg live.

De app kan ´gesproken Nederlands´ omzetten naar tekst. Ook is Google bezig met andere talen. Vooral handig voor doven en slechthorenden op vakantie in het buitenland. Bijvoorbeeld inchecken bij een hotel wordt makkelijker dan ooit. De app is geschikt voor zowel één op één gesprekken en in groepsverband. Mogelijk kan in de toekomst ook geluiden van televisies en radio´s omgezet worden in tekst, het werkt nu wel maar nog niet accuraat en snel genoeg.

De app (ontwikkellaarsversie) is nu te installeren in Android Playstore.

Continue Reading
Advertisement

More in Internet

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top