Connect with us

Nieuws.org

Het monster van Bełchatów

video

Het monster van Bełchatów

De grootste bruinkool-centrale van Polen is Bełchatów. Het centrale produceert jaarlijks 20% van totale energiebehoefte. Bełchatów centrale werd in 2009 genomineerd voor het meest vervuilende centrale van Europa. Veel inwoners die in de buurt van het centrale wonen lopen vaak longaandoeningen op waardoor ze ziek worden. Belgische programmamaker Tom Waes bezocht diverse locaties in Polen waaronder het monster van Bełchatów. De aflevering van Reizen Waes in Polen kun je hier zien. In Polen zijn er plannen voor nog eens vier of vijf nieuwe bruinkoolcentrales. Ze willen niet overstappen op gascentrales, omdat ze niet afhankelijk van Rusland zijn.

Advertenties
Click to comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in video

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 1.152 andere abonnees

Trending op Nieuws.org

To Top