Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

video

Het monster van Bełchatów

De grootste bruinkool-centrale van Polen is Bełchatów. Het centrale produceert jaarlijks 20% van totale energiebehoefte. Bełchatów centrale werd in 2009 genomineerd voor het meest vervuilende centrale van Europa. Veel inwoners die in de buurt van het centrale wonen lopen vaak longaandoeningen op waardoor ze ziek worden. Belgische programmamaker Tom Waes bezocht diverse locaties in Polen waaronder het monster van Bełchatów. De aflevering van Reizen Waes in Polen kun je hier zien. In Polen zijn er plannen voor nog eens vier of vijf nieuwe bruinkoolcentrales. Ze willen niet overstappen op gascentrales, omdat ze niet afhankelijk van Rusland zijn.

Continue Reading
Advertisement

More in video

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: