Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

200 brandstichtingen in Australië

Verbrande kangarooDe temperaturen in Australië zijn al weken lang overdag tussen de 35 en 50 graden. In Australië woeden vele bosbranden, vooral in het oosten van het land. De vrijwillige brandweerlieden werken al wekenlang om de branden te blussen. Er gaan geruchten dat zelfs 1 miljard dieren door het inferno. De inwoners verlaten hun huizen om veiligere omgeving op te zoeken en weer andere blijven achter om hun huizen te beschermen tegen de branden. De autoriteiten hebben hun handen vol om alles in controle te houden en houden hoop op een spoedige regenperiode. Momenteel heeft de politie naar schatting 200 arrestaties gedaan wegens brandstichting, schrijft de Australische Spectator.

Een deel van de bosbranden in Australië worden veroorzaakt door de hoge temperaturen die het klimaat teistert. Een ander deel van de branden worden veroorzaakt door afval zoals glas die als vergrootglas kan functioneren, zelfs een blikje kan brand veroorzaken schrijft NOS. Tondels, droge struiken kunnen in brand vliegen als een onweer inslaat. Een deel van de branden in Australië worden aangestoken door mensen. Sommige branden zijn niet opzettelijk gedaan door een onverlaat, meestal is een brandende sigaret de oorzaak van een brand. Arthur Chrenkoff van ¨The Daily Chrenk¨ houdt dagelijks de statistieken van de politie, het brandweer en de branden bij op zijn website. Een deel van de branden zijn moedwillig aangestoken. Op de website van Spectator is een lijst gepubliceerd van incidenten waarbij branden bewust zijn veroorzaakt door de mens.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: