Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Man rijdt mensen dood terwijl hij op datingapp Grindr zit te appen

Bij het auto-ongeluk in maart 2019 kwamen twee mannen om het leven. De 33-jarige bestuurder die het ongeluk veroorzaakte belandde op de verkeerde weghelft van de N34, een provinciale weg in Drenthe. Eenmaal op de andere weghelft knalde hij frontaal op een bestelbusje waar de twee slachtoffers (50 en 70 jaar oud) zich in bevonden. Hij kreeg in hoger beroep 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd. Hij moet zijn rijbewijs voor dertig maanden inleveren schrijft het Algemeen dagblad.

De aanleiding voor het ongeluk was drugs- en telefoongebruik tijdens besturen van de auto. De bestuurder was onderweg bezig met chatapp Grindr. Na het ongeluk werd in zijn auto twee gram amfetamine aangetroffen.

Het gebruik van Grindr werd overigens tijdens de eerste rechtszaak nog door de rechtbank afgedaan als een onbewezen, omdat het laatste bericht op de telefoon ruim tien minuten voordat het ongeluk plaatsvond was verstuurd. Echter is men er na een onderzoek achtergekomen dat de datum en tijd van de smartphone niet goed waren ingesteld. Na correctie bleek dat de man wel degelijk actief was op Grindr.

Zelf verklaarde de man dat hij bewusteloos was geraakt achter het stuur. Hij zou de auto naar eigen zeggen dan ook onbewust de andere weghelft op hebben gestuurd.

Niet de eerste keer.
Opvallend is dat de man anderhalf jaar na het dodelijke ongeval op de N34 nóg een ongeluk heeft veroorzaakt. Hierbij was hij ook onder invloed van drugs. Hij knalde op een OV-bus waarna hij de benen nam.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: