Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

101-jarige na beving voor het eerst dorp uit

ROME – In haar lange leven had Anna Rocco di Paolo haar geboorteplaats Pieve Torina in Midden-Italië nog nooit verlaten. Op 101-jarige leeftijd is het er dan toch van gekomen. Na de aardbeving van zondag is de Italiaanse geëvacueerd naar een noodopvangaccommodatie aan de Adriatische Kust.

Ze moest vertrekken uit Pieve Torina, omdat haar huis door de beving onbewoonbaar is geworden. De krant Corriere della Sera meldde op 10 november dat de Italiaanse door de aardbeving bijna uit haar bed viel.

Anna Rocco di Paolo werd in 1915 geboren in een tent, omdat haar geboortestreek toen ook door een aardbeving was getroffen. Die eiste circa 30.000 levens.

De vrouw was de afgelopen twee jaar haar huis niet meer uit geweest. Na aankomst in de opvang aan de Adriatische Kust, circa 80 kilometer van haar woonplaats, vroeg ze direct wanneer ze weer naar huis mag.

ANP

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top