Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Matthew heeft aangeboren groeistoornis en lijkt op baby

Louisville, Usa. Moeder Jenevieve Cook beviel van Matthew al na 28 weken, Het was Jenevieve opgevallen dat haar ongeboren baby niet goed ontwikkelde in haar buik, en haar artsen besloten om de bevalling in te gaan leiden. Bij de geboorte woog Matthew Riddle III slechts 550 gram.

Matthew bleek een zeer zeldzame aangeboren afwijking te hebben genaamd ‘Microcephalic Osteodysplastic Primordiale dwerggroei type II (MOPD II)’ Meer info op wikipedia. Vanwege deze aandoening is Matthew daarom zo klein.

Het leven in het ziekenhuis is een hel voor de ouders van Matthew. De eerste 98 dagen moet Matthew in het ziekenhuis doorbrengen, tijdens een onderzoek viel de artsen op dat de hersenen van Matthew niet meer mee groeide met het lichaam, de oorzaak is de dwerggroei. Volgens de artsen zal hij niet meer lang leven.

Maar drie maanden later zag de diagnose veel beter uit voor Matthew, en dat wordt meteen zijn geluk! Hij zal gewoon kunnen groeien als baby, en later als peuter gaan lopen, communiceren en naar peuterschool gaan. Het enigste nadeel is dat Matthew extreem klein zal blijven voor zijn hele leven. Inmiddels is Matthem al 7 maanden verder, dus kijk de video hieronder voor hete hele belevenis van kleine Matthew.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top