Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Raketschroot treft huis Indonesië

JAKARTA – Op twee Indonesische eilandjes zijn restanten van een ruimteraket ingeslagen. Het raketschroot trof vorige maand een huis en een stal, maar de bewoners bleven volgens de politie ongedeerd. “Volgens de bewoners gloeiden de raketresten nog toen ze insloegen”, zei de politiecommissaris van Giliraja en Giligenting.

Het Indonesische ruimtevaartinstituut denkt dat de neergestorte brokstukken afkomstig zijn van een Amerikaanse Falcon 9, een tweetrapsraket die vorige maand nog is gebruikt om een satelliet in de ruimte te brengen. Het gaat vermoedelijk om delen van de brandstoftank, zei directeur Thomas Djamaluddin. De meeste raketrestanten verbranden doorgaans bij hun terugkeer in de dampkring.

Giliraja en Giligenting liggen voor de kust van Soerabaja.

ANP BuzzO

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top