Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Europa’s zuipschuiten’ doen het rustiger aan

DEN HAAG (ANP) – Nederlandse jongeren drinken minder. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid).

Nederlandse jongeren golden als de drinkebroers van Europa, maar zij deden het in 2015 wat rustiger aan. Van de twaalf- tot zestienjarigen had in 2011 nog twee derde wel eens een slok op, vorig jaar was dat gezakt tot minder dan de helft. Ook zijn jongeren minder vaak dronken.

Jongeren proberen ook minder vaak drank te kopen. Ondernemen ze wel een poging, dan maken ze de meeste kans bij een webwinkel. Ook sportkantines en de horeca houden de leeftijdsgrens nog vaak niet in acht.

Van Rijn wil het toezicht op webwinkels voortaan landelijk regelen en ook kortingsacties aan banden leggen. Hij wil verder nog eens nadenken over minder verkooppunten, hogere accijnzen en een reclameverbod. Die maatregelen blijken het best te werken, stelt hij.

De staatssecretaris voelt er niets voor ook kappers en andere winkeliers toe te staan alcohol te schenken. Dat bepleitte onder meer de VVD.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top