Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

‘Liever geen 2000e oogletsel door vuurwerk’

UTRECHT – De afgelopen acht jaar hebben 1929 mensen oogletsel opgelopen door vuurwerk en gemiddeld komen er per jaar zo’n tweehonderd bij. Het Oogfonds hoopt dat dit jaar niet het 2000e slachtoffer valt.

Het Oogfonds baseert de cijfers op gegevens van het Oogheelkundig Gezelschap. Daaruit blijkt dat een kwart van alle vuurwerkslachtoffers gewond raakt aan de ogen. De helft daarvan steekt zelf geen vuurwerk af en meer dan de helft ervan is minderjarig. ,,In acht jaar hebben we 65 geamputeerde ogen meegemaakt, bedenk eens wat dat voor ellende veroorzaakt in je leven”, zegt een woordvoerster van het fonds.

Om meer letsel te voorkomen, verzendt de stichting vuurwerkbrillen tegen kostprijs en doet ze daar een gratis kindervuurwerkbril bij.

ANP Nieuws.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: