Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Sterrenregen met beetje mazzel zichtbaar

AMSTERDAM (ANP) – Als het weer meezit, zijn er volgende week dinsdag veel vallende sterren aan de hemel te zien van de meteorenzwerm Geminiden. ,,Na een serie sombere dagen neemt juist dinsdagavond de kans op opklaringen toe”, voorspelt Weeronline donderdag.

De Geminiden, vernoemd naar het sterrenbeeld Tweelingen (Gemini), is een meteorenzwerm die jaarlijks zeer veel vallende sterren per uur oplevert. In Nederland zullen er vermoedelijk ongeveer 35 meteoren per uur zichtbaar zijn bij heldere condities. Maar een nadeel is dat het dinsdag bijna volle maan is. Het felle licht daarvan werkt volgens sterrendeskundigen flink verstorend.

De grootste kans om de sterrenregen te zien is waarschijnlijk tussen dinsdagavond 23.00 uur en 1.00 uur woensdag. Maar ook enkele uren daarvoor zouden de sterren zichtbaar moeten zijn.

Elk jaar trekt de aarde in december door de baan van de uitgedoofde komeet Phaeton. Stukjes gruis en stof die de komeet achterlaat, veroorzaken de vallende sterren.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: