Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Supervulkaan Campi Flegrei ontwaakt

De Campi Flegrei-vulkaan bij Napels, een van de gevaarlijkste vulkanen ter wereld, lijkt te ontwaken. Dat zeggen de onderzoekers van seismologische centrum. Uit onderzoek is de bodem in de krater sinds de jaren 80 1,8 meter gestegen en de vulkaan groeit iedere jaar met 4 centimeter in omvang. Ook neemt warme toe in de grond rond de vulkaan.

De Campi Flegrei is niet de grootste vulkaan van Europa dat is de Mount Etna, maar de `wakker wordende vulkaan´ kan wel 1 van de gevaarlijkste vulkaan worden van de huidige eeuw zeggen de wetenschappers. Rond Napels wonen er miljoenen mensen, waarvan 500.000 mensen in directe omgeving. De inwoners zullen met spoed geëvacueerd worden als de vulkaan echt actief wordt. De schatting wanneer de vulkaan actief wordt, is geschat rond 2020, maar het kan ook zomaar indutten en duizenden jaren een winterslaap houdt.

Video simulatie:

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top