Connect with us

Nieuws.org

Oost-IJsland voelt zich ondergewaardeerd door omroep

Buitenland

Oost-IJsland voelt zich ondergewaardeerd door omroep

Inwoners van oost-Ijsland zijn boos op omroep Rikisútvarpid (RÚV), tijdens de uitzending van het weerbericht blokkeert een weerman de oostelijke deel van Ijsland op de weerkaart. De klagers vinden het irritant als ze niet komen te weten wat voor weer het wordt in hun deel van het eiland, want de weerman blokkeert de voorspellingen op televisie, aldus de BBC.

De klagers hebben een Facebookpagina gestart, sommige topics hebben cynische grapjes over bijvoorbeeld: “Het oosten staat morgen een wit shirt met pak te wachten” doelend op een weerman in pak met wit blouse. Er wordt op de pagina geroepen om op te houden met staan voor oost-Ijsland op de weerkaart. Hun actie heeft meteen succes en sindsdien gaat de weerman zich verplaatsen tijdens de uitzending voor het weer.

Meer in Buitenland

To Top