Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Lakactie zieke Tijn levert al zes ton op

BREDA (ANP) – De nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke Tijn heeft al meer dan zes ton opgeleverd voor 3FM Serious Request. Het zesjarige jongetje meldde zich woensdag met zijn actie ‘Lak-aan’ bij het Glazen Huis in Breda en inmiddels is heel Nederland aan het nagels lakken geslagen. De teller van de opbrengst, waarvan het streefbedrag op 100 euro stond, loopt nog altijd snel op.

Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten. Donderdag kwam Tijn opnieuw naar het Glazen Huis, waar dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten. Daar kreeg hij de ambtsketen omgehangen van burgemeester Paul Depla van Breda. Die heeft hem voor een dag benoemd tot baas van de stad.

De bijzondere actie is ook niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Zo schreven onder meer Turkse media over de nagels lakkende Tijn. De steun van het jongetje is zeer welkom. Tot nu toe zijn tussenstanden van Serious Request een stuk lager dan vorig jaar. Woensdag was ruim 1,8 miljoen euro opgehaald tegen een kleine 3,3 miljoen op derde dag vorig jaar.

3FM maakte donderdag het programma bekend van de slotavond van Serious Request komende zaterdag. Vanaf 16.00 uur zijn er optredens van onder anderen Lucas Hamming, Douwe Bob, Jett Rebel en Rondé op het Chasséveld in Breda. De twee dj’s verlaten het Glazen Huis rond de klok van 21.00 uur, waarop het eindbedrag van de actie wordt bekendgemaakt. De opbrengst is dit jaar bedoeld voor kinderen die sterven aan longontsteking.

Continue Reading

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top