Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Wereldrecordpoging oceaanroeier gestaakt

FERRAGUDO Oceaanroeier Ralph Tuijn heeft zijn wereldrecordpoging, een solotocht over de Atlantische Oceaan, moeten staken. Hij vertrok zaterdag alleen met zijn roeiboot Algea vanuit Ferragudo in het zuiden van Portugal naar Zuid-Amerika. Maar na ruim een dag werd zijn boot door een enorme golf opgepakt. Deze kwam na een salto weer op het water terecht, maar belangrijke apparatuur aan boord is daarbij gesneuveld, waardoor hij onder meer zijn positie niet meer kan bepalen.

Volgens zijn management is vanuit Portugal een reddingsboot uitgevaren om Tuijn samen met zijn boot op te pikken. Hij is naar eigen zeggen niet in gevaar geweest, maar wel enorm teleurgesteld.

Het plan was om in zijn eentje en op eigen kracht de oceaan over te steken, met een uiterst zwaar roeiregime, waarbij hij zestien uur per etmaal roeit. Hij hoopte 50 tot 55 dagen later voet aan wal te zetten in Frans-Guyana (Latijns-Amerika). Tuijn wilde hiermee het huidige solowereldrecord van 96 dagen met ruim een maand verbreken.

Ralph Tuijn is al vier keer de oceaan overgestoken.

ANP Nieuws

Continue Reading
Advertisement

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top