Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Kritiek op FNV wegens ophef Palestina

Op dinsdag hield de FNV een bijeenkomst waarbij uitgangspunt of de bezetting van Palestina onrechtmatig is. Vakbondsbestuurder Corrie van Brenk een foto op Twitter. De tweet veroorzaakte veel ophef op de sociale media, op de foto is het te zien dat de FNV tegenwoordig bezig houdt met een Palestinawerkgroep. Er wordt niet mals gereageerd op de foto van de bestuurder, mensen reageren boos waarom een vakbond met 1 miljoen leden zich bezig houdt met een politieke discussie over Palestina. Sommige maakten zelfs direct bekend om lidmaatschap op te zeggen bij de FNV. Sommige twitteraars schrijven boos dat de vakbond niet meer bezig houdt met de CAO in Nederland, maar met een politieke situatie in het buitenland. Sommige bestuurders van de FNV zijn kritisch over eigen koers, aldus Nu.nl. Of de kritiek hier ook over Palestina gaat, is niet bekend. De timing van de werkgroep kon eigenlijk ook niet slechter, vorige week maakte Palestina-activist Abou Jah Jah bekend op zijn Facebookprofiel dat hij de aanslag op vier militairen goedkeurt. Zie hieronder het overzicht.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top