Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Facebook weert Neptunus

Fontijn van Neptunus mag niet van Mark Zuckerberg & co.

Neptunus op het Piazza del Nettuno in Bologna is een wereld beroemde beeld, het bronzen figuur staat al sinds 1567 op het plein zijn klabanus aan iedereen te vertonen, al eeuwen had niemand klachten over zijn openbare nudisme, totdat Facebook een foto zijn eigen sociale media netwerk weert.

Seksueel aanstootgevend.
Elisa Barbari heeft een eigen facebookpagina, daarop schreef zij een artikel over Bologna, dus ook over het beeld van Neptunus met een foto erbij. Maar omdat Neptunus een ontblote onderlichaam heeft, zodat zijn geslacht te zien is, neemt Facebook daarvan aanstoot en heeft dus de foto van de Bronzen beeld gecensureerd.

Lees ook: Facebook verklaart mensen per ongeluk dood.

Barbari reageert verbaasd tegenover The Guardian: “Hoe kan onze Neptunus nu aanstootgevend zijn? Dit is te gek voor woorden!”

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top