Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Ontdek de prachtige natuur van Costa Rica in Corcovado National Park

Volgens velen is dit het mooiste park van Costa Rica. Het is niet makkelijk te bereiken en je moet er dan ook zeker een paar dagen voor uittrekken maar dat is voor de meeste reizigers zeker de moeite waard. Het startpunt voor de meeste reizigers is Bahia Drake. Dit is een klein plekje maar met een aantal hotels en restaurants vind je hier alles wat je nodig hebt. Je bereikt dit plekje het makkelijkst per boot vanuit Sierpe. Via een modderige weg, welke ook regelmatig door rivieren gaat, is Bahia Drake ook met een 4×4 bereikbaar. Ga dan wel eerst na of het water niet te hoog staat, in dat geval is Bahia Drake niet bereikbaar per auto. Ook is het mogelijk vanuit San Jose te vliegen naar Bahia Drake, deze prachtige vlucht duurt ongeveer drie uur.

Witte stranden, dieren en duiken
Aangekomen in Drake Bay, kan je wandelen langs de paradijselijke witte stranden aan het Osa schiereiland. Alle kleine baaitjes worden omringd door palmbomen en er heerst een oase aan rust. Het is aannemelijk dat je hier velen diersoorten zal tegenkomen zoals vier verschillende soorten apen, tapirs en papegaaien vliegen over. Ook kan je vanuit hier indrukwekkende duiken maken. Naast vele tropische vissen heb je veel kans schildpadden en haaien te zien.

Tocht door de oud regenwoud
Vanuit Drake Bay is het mogelijk een boot te nemen naar het Corcovado National Park. Hier loop je door zeer indrukwekkend, oud regenwoud. Binnen het park vind je ook diverse grote rivieren. Het is mogelijk hier een dagtocht te maken maar ook meerdaagse tochten zijn mogelijk door het ruim 424 vierkante meter grote park. Buiten het bijzondere regenwoud leeft hier een grote verscheidenheid aan wildlife.

Continue Reading

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: